بررسی اعجاز قرآن در علوم تغذیه
موضوع مقاله: بررسی اعجاز در علوم تغذیه
گرداوری:زهرا بهزاد وکیل آباد (سطح دو )
خداوند متعال در آیه 70 سوره مبارکه اسراء یکی از علت های تکریم انسان را روزی نمودن غذای پاک به او می داند . « وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضِيلاً »
هدف آفرینش جن و انس عبادت خدای متعال است . مؤمنین باید خوب بخورند و شکرگزاری کنند و خدا را عبادت نمایند. خوب خوردن و شکر گزاری کردن قسمتی از عبادت است. غذا برای مؤمن وسیله نیرو یافتن برای طاعت و عبادت پروردگارش می باشد و به همین دلیل است که در آیه 51 سوره مؤمنون دستور به خوردن و انجام عمل صالح در کنار یکدیگر آمده است : « يا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحا»
قرآن کریم به عنوان برنامه زندگی یک مسلمان، حاوی برنامه غذایی کامل و مشتمل بر همه انواع خوردنی ها اعم از فراورده های گیاهی و حیوانی می باشد. درتنظیم این برنامه وکنارهم قرار گرفتن بعضی از موادغذایی به صورت خاص به اموری توجه شده است که بعد از سال های متمادی علت علمی آن کشف و به اثبات رسیده است . این برنامه مارا از خوردنی هایی نهی کرده است که تأثیر سوء اخلاقی و فیزیولوژیکی آن ها بر روح و جسم انسان ثابت شده است.
قرآن حاوی دستورات کوتاه، اما ژرف بهداشتی در مورد خوردن و آشامیدن است که با رعایت آن سلامت جسم و روح تضمین می شود .
چکیده:قرآن- تغذیه- میوه- گوشت